Ga naar de inhoud

Ezelmelkerij

Wij zijn in 2008 gestart met het melken van ezels op onze zorg- en ezelboerderij. Om een indruk te krijgen zie bijgaande link: filmpje

Ezelinnenmelk staat al sinds mensenheugenis bekend om zijn positieve werking op het menselijke lichaam. Zo is ezelmelk zeer goed tegen allerlei allergieën, eczeem en is ezelmelk weerstand verhogend. Je krijgt er ook nog eens meer energie van en de smaak is veel beter dan van koemelk. Mensen die het drinken vinden het erg lekker. Het heeft een wat zoetere smaak als koemelk. Bovendien is het de beste vervanger voor moedermelk. Sinds eeuwen staat ezelinnenmelk bekend om zijn uitzonderlijke antiveroudering en vernieuwende kwaliteiten. In de oudheid werd ezelinnenmelk gebruikt als geneeskrachtig middel en als schoonheidsmiddel.

Cleopatra baadde zich volgens de overlevering luxueus in ezelinnenmelk. Dat deze melk in de 21e eeuw ook andere positieve eigenschappen bezit, blijkt uit een Italiaanse studie, gepubliceerd in Pedriatic Allergy and Immunology, in november vorig jaar.

Ezelinnenmelk zou beter zijn dan geitenmelk voor kinderen met atopisch eczeem en een vastgestelde koemelkallergie. (Klik hier voor een video).
Het eiwitprofiel van ezelinnenmelk ligt een stuk dichter bij de humane melk dan dat van geitenmelk. Daarnaast wordt het beter verdragen door de kinderen en verbetert het de klachten meer dan geitenmelk doet.

Ezelinnenmelk is rijk aan mineralen, obligo-elementen, vitaminen en bevat heel weinig vet (ca 1,5 %).
Zuiderse landen kennen het drinken van de melk al eeuwenlang als versterkend middel.
In vroegere jaren werden in Parijs en Amsterdam de baby’s rechtstreeks aan het uier van de ezelinnen gehouden om zo de melk te kunnen drinken. De samenstelling van de melk benadert sterk die van moedermelk.
Ezelinnenmelk biedt verlichting bij verschillende kwalen.
Het is echter geen medicijn, maar een natuurproduct dat door zijn specifieke samenstelling de darmflora activeert, het lichaam reinigt en zo de weerstand en vitaliteit verhoogt op een volledige natuurlijke wijze.

Ezelinnenmelk is goed voor:
◾een goede darmwerking en darmflora
◾bevordering van het immuunsysteem/afweersysteem
◾zuivering van de huid
◾bevordering van de reinigende werking van de lever
◾het hart, de bloedvaten, de bloeddruk en cholesterolspiegel
◾een maagversterkende werking
◾de bevordering van opname van vitamines en mineralen (oa ijzer)
◾versterkt de botten
◾soepele gewrichten (niet bij slijtage!)
◾een sneller herstel na ziekte
◾darmreiniging/bloedzuivering
◾versterkt de spieren
◾verminderd allergieën zoals hooikoorts
◾een gunstige werking tegen ouderdomsverschijnselen.

Het is echter geen medicijn voor alle duidelijkheid. Verwacht dan ook geen wonderen maar probeer voor u zelf of u er baat bij heeft gedurende een periode van ongeveer een maand.

U kunt de melk bij ons vers afhalen of diep gevroren in verpakkingen van 100 ml ( donkeymilk / eselsmilch ).
Thuis afgehaald kost een verpakking verse diepgevroren melk(100 ml) € 2,75 (of 27,50 euro per liter), verse melk kost per verpakking (100ml) €3.00 (of €30.00 per liter).

Verzenden is niet meer mogelijk helaas, u kunt de melk alleen hier ophalen, vooraf reserveren van de melk is noodzakelijk!

Bel (06-40162260 / 06-36049589) of mail voor meer informatie ( info@jaegershoes.eu ).