Ga naar de inhoud

Ezeltochten

Hebben uw kinderen ook zo’n hekel aan wandelen?

Neem dan eens een ezeltje mee en u zult zien dat dan alles anders wordt.
Kinderen, maar ook volwassenen, vinden het geweldig om een ezel te begeleiden tijdens een wandeltocht door dit schitterende natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland.
Het is een gebied met veel afwisseling en hoogteverschillen van wel 40 meter waar u over smalle
paadjes langs zeer steile hellingen loopt. Hier is een ezel echt in z’n element. Uiteraard zijn er ook minder spannende alternatieven. Ezels zijn zeer sociale dieren en wandelen graag met u mee.
Daarbij kunnen uw kinderen zo nu en dan even uitrusten op de rug van een ezel. Er zijn vaste routes maar u kunt ook uw eigen weg bewandelen.

Een mooie aanbeveling is het Natuurleerpad wat vanaf hier volledig is uit gezet en waar u onderweg een groot aantal informatieborden over het gebied vind en ook nog eens langs de mooie uitkijkpost voert die onlangs is gerealiseerd. U heeft van hieruit uitzicht over grote delen van Noord- en MiddenLimburg. Deze tocht duurt ca 1,5 uur zonder pauze. Er zijn ook picknickbanken op de route geplaatst waar u even van het uitzicht en de rust kunt genieten.

Tarieven:

  • Tot 2 uur € 25,- (per ezel geld een maximum 5 personen).
  • Tot 2 uur €30 inclusief een pakzadel en huur van helm (per ezel geld een maximum van 5 personen)
  • Vanaf 2 uur tot 4 uur € 37,50.

Tijden:
Ochtendwandeling om 10.45 uur en de middagwandeling om 13.30 uur. Wij willen u verzoeken om te wachten op de parkeerplaats, het bezoeken van de boerderij  is nadrukkelijk geen onderdeel van de wandeling maar is wel mogelijk. Kijk maar even onder het kopje “bezoek ons”.   Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van ons ezelcafé (voor of na de wandeling) en betaald u alleen voor de consumpties.                                           

Wilt u een tocht maken? bel ons dan eerst even of dit mogelijk is.      

U dient vooraf en achteraf de helm of rijcap te controleren, bij verlies of beschadiging rekenen wij 25 euro. Dit is ook van toepassing op verlies van dekjes, zadelriemen, etc. (tenminste de kostprijs).  U kunt natuurlijk ook een eigen (fiets-)helm of rijcap meebrengen.

Bij extreme weersomstandigheden is wandelen met ezels niet mogelijk.