Meteen naar de inhoud

Zorgboerderij

Zorgboerderij ’t Jaegershoes is een kleinschalige zorgboerderij en ezelmelkerij, die activiteiten aanbiedt aan cliënten met een beperking.
Wij wonen in het buitengebied van Belfeld in een groene en rustige omgeving. Wij liggen aan de rand van een groot natuurgebied.

Het werk
De activiteiten bestaan uit:
Paarden, ezels, kamelen, waterbuffels en kleinvee verzorging, ezels melken en ezeltochten door de natuur, fruitboomgaard onderhouden, onderhouden van moestuin en verwerken van eigen producten, natuurbeheer door in het bos te snoeien en te kappen. Onze ezels lopen voornamelijk op natuurweides op diverse locaties in de regio. Uiteraard zijn er binnen ook tal van activiteiten zoals helpen in de B&B, knutselen, bakken en het maken van de soep.

En verder…
Doordat ‘t Jaegershoës kleinschalig van opzet is kan er optimaal gekeken worden naar de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënt. Rust, ruimte, dieren en een groene omgeving zijn vaak een uitstekende combinatie voor een optimaal welbevinden.
Op afspraak is er vanuit ’t Jaegershoes voor iedereen de mogelijkheid om er met de ezels op uit te trekken.

Wie kunnen op de boerderij terecht?
-mensen met een verstandelijke beperking
-mensen met niet aangeboren hersenletsel
-mensen met autisme

De zorgboerderij is zelfstandig.
Mensen met een PGB zijn dus welkom. Zorg in natura is ook mogelijk.
We werken samen met stichting Daelzicht, PSW, Dichterbij, Pluryn en het Thomashuis.

Verder is er op donderdagen een open inloop (in samenwerking met Incluzio) voor mensen zonder indicatie. Het gaat dan om ouderen die graag eens op bezoek komen en de boerderij willen bekijken maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of vrijwilligers. Vooraf aanmelden is wel wenselijk.

Het Jaegershoes is lid van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) www.limburgsezorgboeren.nl en middels de LLTB aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg ( www.zorgboeren.nl ). Het keurmerk “kwaliteit laat je zien” is verleent.

Welke zorg biedt de boerderij?
-dagbesteding
-activerende begeleiding

’t Jaegershoes is lid van CLZ (Coöperatie Limburgse Zorgboeren) en de Federatie Landbouw en Zorg.

Kijk ook eens op http://www.limburgsezorgboeren.nl of http://www.zorgboeren.nl/jaegershoes